In de nazomer van 2022 organiseer ik met Hillebrand Breuker weer een fantastische 12 daagse fotografiereis naar de Pantanal in Brazilië. Dit is niet een standaardreis, maar een exclusieve fotografietour die er speciaal op gericht is om exclusieve beelden te maken van de wildlife en vogels in de Pantanal. De reis is kleinschalig en beperkt zich tot maximaal 6 deelnemende fotografen.

De Pantanal is het grootste draslandgebied ter wereld; zo’n vijf keer zo groot als Nederland. En relatief onbekend. Dit juweel is zijn veel bekendere broertje de Amazone de baas als het gaat om diversiteit aan planten en dieren. De Pantanal, een ongekend juweel in Zuid-Amerika. Het herbergt talloze bijzondere dieren, met als absoluut hoogtepunt de jaguar. Je gaat hier ook letterlijk op safari.

Tijdens de reis verblijven we voornamelijk aan de noordzijde van de Pantanal. Hoogtepunt zal het verblijf bij Porto Jofre zijn, waar we 3 dagen op zoek zullen gaan naar de Jaguar.  In tegenstelling tot veel andere reizen kiezen wij voor DE toplocaties om onze kansen te maximaliseren. Zo kiezen we bewust voor Hotel Pantanal Norte, een wat exclusievere locatie. Hierdoor kunnen we beschikken over de snelste boten die bovendien zijn uitgerust met een portofoon en kunnen we maximaal van de jaguars kunnen genieten. In 2019 hadden we 18 sigthings, het jaar ervoor 21!

De doorgeschoven reis van April naar Namibië zit helemaal VOL.

Stuur een berichtje als je hierover graag meer informatie wilt!